User menu

Om Kalle

Kalle ligger "midt i leia"- samtidig langt vekk fra turist strømmen. Her finnes ingen trafikk eller annet liv enn det våre egne gjester selv skaper. Opplev fravær av sivilisasjonen for en stund. De fleste mener det føles godt.

Fiskeværet

Kalle er i dag et ferie- og fiskevær godt bevart med rot i gammel kystkultur. Like under Vågakallen - i et fantastisk naturområde - ligger det gamle handelsstedet. Her finnes fortsatt  væreiergården, originale rorbuer, brygger og sjøhus. Like ut fra den gode havn ligger noen av de beste fiskeplassene på Lofothavet.

 

 

Rorbuene

Rorbuene ligger fra 2 til 10 meter fra havet. Rorbuene er originale og innredet som i gamle dager med tillegg av bad og kjøkkenkrok med alt nødvendig utstyr. Sengene er skiftet ut til dagens standard og lengde. Separat soverom. Totalt 4 sengeplasser i hver bu. I tillegg har vi Skipperstua og Bårstua med plass til flere. Totalt har vi ca 50 senger.

 

 

Naturen

Kalle er et fristed hvor det "naturlige" har alle muligheter... 
Vi skylder å gjøre oppmerksom på at for mange kan Kalle oppleves som "litt utenfor sivilisasjonen". Her er nettopp naturen det sterkeste element og kan oppleves noe voldsom. Kalle - like under selve Vågakallen - er en naturpark som har alt bare noen hundre meter fra rorbua! Kontrastene er store med spisse tinder mot myke strender og  storhavet like opp mot en idyllisk liten fjord.  De fleste trenger noen dager i det fri for å bli kjent med Lofotnaturen. Da virker det hele mer naturlig.....

 

Ta deg tid til å se en video fra Kalle .

Kalle i Lofoten from Kalle Lofoten on Vimeo.