User menu

Aktiv velferd på Kalle

Velferdsturene til Kalle er blitt tradisjon og en årlige hendelse. De fem siste årene har soldater og et par ansvarlige befal brukt en langhelg på å reise til Kalle for å få naturopplevelser av de sjeldne .
Fisketur til Henningsvær med den verneverdige skuta "Anne Bro"

 

Kalle er et av de faste steder Forsvarets Velferd velger til sine utflukter og aktivitetshelger. Oppholdet går over tre dager med overnatting i rorbuene og full servering på Kalle Brygga. Først fiskesuppe ved ankomst og innsjekking og så rett på havet med Anne Bro. Fisketur til midnatt og kanskje landhugg i Henningsvær. Så fjelltur neste dag til Glomtinden og RIB tur i skjærgården med historier fra Lofotens historie. Vannsport resten av dagen med kajakk, vannski og mye bading. Etter badstua serveres en obligatorisk smak av årets hval til middag. For noen er det aktuelt med en "bytur" - Prestengbrygga i Kabelvåg eller Bacalao i Svolvær. Bare for å knytte kontakter med lokal likesinnet frisk ungdom av det annet kjønn...

Se her en fin lysbildserie - "Kalde Sprell!" laget av journalister i ForsvarsForum i mai 2009. Det var samme opplegg Pinsehelga nå i mai.

Se også artikkel i Forsvarets Forum

For oss på Kalle er helgene med norsk ungdom noen av de faste høydepunkter om våren.