User menu

Vågakallen Naturpark - opplevelser i nærområdet

Hva gjør man egentlig så langt fra sivilisasjonen? Hvordan kan man holde ut en hel uke på rorbuferie? Hva er typiske opplevelser de fleste setter pris på?


Samling på KalleBrygge er en vesentlig del av rorbuferien. 

For de fleste på rorbuferie på Kalle er det opplevelser i nærområdet fra rorbua som forerekkes. Kalle ligger i Vågakallen Naturpark som inneholder en utrolig variert og mangfoldig natur. For barn og voksne oppnår de det ved å tilnærme seg naturen gjennom forskjellige aktiviteter. Avhengig av vær og vind finnes mange muligheter på Kalle både til fjells, til lands og til vanns! Men hva gjør de egentlig?

Jo - de går turer langs stranda langs holmer og skjær og i fjellet. De bruker robåtene  eller padler kajakk. Er vinden bra er seilbrett alltid en utfordring her med skiftende vinder.

Mye tid brukes til matauk;  de ror seg en tur og plukker blåskjell i fjæra eller drar på Lofothavet med en av våre motorbåter som ligger ved flytebrygga.
På kaia er det lagt opp til sløying, pakking og frysing. De tar seg god tid til å tilberede fangsten og legger opp menyen etter om måltidet skal tilberedes i rorbua eller grilles i fjæra.

På en normal Lofotsommer med sol og varmt vær tilbringes dagen på Kallestranda bare 2 minutter fra rorbua! Skulle det være at været en sjelden gang(!) er for dårlig fyres det opp i rorbua og mange tar frem en god bok.  De mest aktive spiller basket eller bordtennis i hallen, hvis de ikke bare benytter dagen til en liten rundtur i Lofoten.