User menu

Fjellturer

Nettsiden godtur.no har gode oversikter for turer i nærområdet. Se kart over turer og denne lenken for oversikt over turer i Vågan.

En annen oversikt og forslag til fjellturer for resten av Lofoten finnes på nettsidene til Lofoten Turlag. Her finnes en turbeskrivelser for hele Lofoten og Vesterålen. Med utgangspunkt på Kalle finnes det mange turmuligheter i nærområdet. Vi skal her gi noen forslag på turer vi har gode erfaringer med.

 

Late dager i Paradiset

"Paradiset" rett ved Kalle i Lofoten er først og fremst klatrernes paradis. Men her er og nok å ta for seg av for andre. Du kan gå turer og småklatre på bergene ut mot havet. Her er det et spennende terreng med grotte og juv.   Legg også inn en dukkert i Kallevann. Fra Kalle går du ca en kilometer vestover forbi Kallestranda til Bremvika. 

 

 

Til topps på Glomtinden

I rekken av tinder fra Vågakallen mot nord - øst ligger Glomtinden med sine 419 m.o.h. En populær fjelltopp hos lokalbefolkningen og tilreisende. Det er to veier til toppen, relativt enkle turer. På toppen er belønningen et panorama etter en overkommelig anstrengelse. Fra Glomtinden har du en fantastisk utsikt mot Vågakallen i sør, med havet i bakgrunnen, og mot Svolvær i øst. Toppen er enkel å bestige, og turen passer fint som en kort og enkel tur du kan ta en ettermiddag eller når du ønsker noen timer med litt frisk luft.

Adkomst: Fra rorbua på Kalle kan du gå, sykle eller kjøre grusveien ca 1 km innover fjorden til der veien går over fjorden. Derfra starter du oppturen over litt myr før på sti sørøstover opp ryggen til Glomstinden. For å komme opp på toppen kreves litt enkel klyving, men det er ikke spesielt utsatt. 

På returen kan du velge å gå tilbake samme vei ned, eller for en lengere tur tilbake kan du følge stien langs ryggen ned i sørøst og følge grusveien tilbake til Rørviksskaret og videre til Kalle langs veie eller over markene ved Hopsvannet. Alternativ direkte ned til Kalle fra Glomtinden ned sandfallet og langs ryggen ned til Trolldalselva og ned til Kalle. - Husk bare å fyre opp i badstua før turen slik at den er varm ved ankomst Kalle!  Se her en fotomontasje fra Glomtindtur fra en av våre gjester: 

Vågakallen

Det er fullt mulig å nå toppen av Vågakallen uten tau. Men helst bør man ha guide med da ruten ikke er så enkel å finne. Det er lang marsj og spesielt utfordrene når "taket" nær toppen skal passeres. Se fin beskrivelse av ruta til Vågakallen med fine bilder av Bent Svinnung (turliv.no)

Kart:
Det finnes spesialkart for Vestlofoten, Vestvågøy, Vågan. Disse tre kartene er alle i målestokk 1:50.000 I tillegg finnes det et oversiktskart for hele Lofoten i 1:100.000. Vær oppmerksom på at disse kartene bare selges i Lofotregionen. M711 serien til Statens Kartverk i målestokk 1:50000 dekker også hele Lofoten, men da må man ha et sted mellom 10 og 15 kart for å dekke hele Lofoten!

 

Dagstur over Småtindan

På Austvågøy er det et vell av korte og lange turmuligheter. En fin dagstur går fra Olderfjorden over Småtindan til Kabelvåg.

Start fra snuplassen på bilveien langs sørsiden av Olderfjorden. Derfra på sti til Jorden. Opp på fjellryggen, pkt 148, og videre opp langs ryggen til Jordtinden. Derfra følges ryggen videre til Småtindan, pkt 662, så dreies mot SV og ned i skaret med et lite vann. Derfra et par hundre meter utover langs bekken, så dreies mot S, over noen svaberg og opp på en markert grønn rygg på sørsiden av Kolbenndalen. Ryggen følges ned til Ørntindaksla og på sti ned til Storkongsvatnet. Veien til Sæterbukta, herfra følges lysløypa til Kabelvåg ungdomsskole.

5-6t. Ikke merket/delvis sti